Menu
RSS
A+ A A-

ТРИ СТРАНАЧКЕ ЛИСТЕ И ЧЕТИРИ КАНДИДАТА

У СУСРЕТПРЕДСТОЈЕЋИМ ИЗБОРИМА


До понедељка 7. априла три политичке странке и коалиције предале листе кандидата за одборнике и покрајинске посланике
Према речима Живке Сремац, секретара Општинске изборне комисије, у току су предизборне активности политичких странака и коалиција у нашој општини које ће учествовати на предстојећим покрајинским и локалним изборима који ће се одржати 11. маја.



У Општинску изборну комисију која се налази у згради СО Шид и која ради сваког дана укључујући суботу и недељу у времену од 8 до 20 часова, до понедељка 7. априла стигле су три листе политичких странака и коалиција за локалне изборе и четири кандидатуре за избор покрајинских посланика по већинском систему.
Према редоследу пријављивања прва на листи је коалиција ДС-Г17 плус под слоганом "За европску Србију - Борис Тадић", друга на листи је Српска радикална странка - Томислав Николић, на трећем месту је листа Демократска странка Србије - Војислав Коштуница.


На листи кандидата за посланике у Скупштину АП Војводине по већинском систему се налазе четири кандидата: Мита Аврамов - Српска радикална странка, Јован Матијевић - Социјалистичка партија Србије, Душко Петко - Демократска странка-Г17 плус и Зоран Семеновић - Демократска странка Србије.
Иначе, крајњи рок за пријављивање листи и кандидата за локалне и покрајинске изборе је 25. април до 24 часа.