ЗЕЛЕНИ ПОЈАС

Након уређења пешачких стаза и јавне расвете парк на Тргу добиће нови изглед

На Тргу републике у Шиду (Зелени појас) 20. августа почели су радови на уређењу парка. То подразумева изградњу пешачких стаза и изградњу јавне расвете у целом парку.

Како сазнајемо у Месној управи Шид, биће изграђено око 900 м2 пешачких стаза и постављено 36 стубова са јавном расветом. Вредност радова на пешачким стазама (уговорени износ) је 2.100.500 динара. Радове изводи СЗЗР "Зидар" Шид, инсталацију изводи ДОО Фелт из Руме и вредност свих радова је око 1,8 милиона динара. Постављање стубова и светиљки изводи ЛВД Инжењеринг из Шида, а трошкови ових радова су око 1,7 милиона динара.

Месна управа Шид је уговоре потписала и уплатила авансе за радове тако да је реално очекивати да парк у овом делу града добије нови изглед до септембра.

Обављени су и радови на пешачким стазама у насељу Јелица Станивуковић а након тога отпочели су радови на истим пословима у улици Саве Ковачевића у дужини око 400 метара (десна страна) за шта ће требати издвојити 774 хиљаде динара.

У Месној управи Шид предвиђене су још неке активности. Предстоји израда пројектне документације за изградњу атмосферског колектора за сливно подручје број пет, у улици Јанка Веселиновића (поред пруге). Тиме би, уз редовно одржавање зелених површина, био испуњен план зацртаних обавеза.