На основу прихваћеног пројекта од стране Управе царина и МУП-а, Дирекције полиције, ЈКП "Стандард", је започела са уређивањем зелених површина на граничним и малограничним прелазима.

Према речима Милене Петко, директорке "Стандарда" на Граничном прелазу "Батровци" засађено је 250 стабала листопадних и зимзелених врста као и 200 комада украсног шибља и жбуња. Посађено је и три хиљаде комада цвећа виоле, а нове цветне врсте ће бити посађене на пролеће те сезонски све до јесени.

Укупна вредност овог посла износи око милион динара. У мањем обиму, биће урађен и гранични прелаз према Товарнику, а жардињере са цветницима ће бити постављене на малограничним прелазима Беркасово, Сот и Љуба.

- За потребе Месне управе Шид, припремили смо подмлађивање и уређење паркова и зелених јавних површина. Паркове ћемо попунити са 140 стабала и 170 комада украсног жбуња. Реч је о стаблима листопадног дрвећа дуговечнијих врста и попуњавамо простор настао уклањањем сувих стабала са садницама мањег века као што су јасен, липа, јавор, лиродендрони и украсне врсте - каже директорка Петко.