Menu
RSS
A+ A A-

РАСВЕТА ПРВО У НАЈМАЊИМ СЕЛИМА

Један од значајних пројеката у општини Шид спроводи се према плану



Нова улична расвета постављена у селима Моловин, Беркасово, Бикић До, Привина Глава, Сот, Гибарац, Вашица и Вишњићево

Говорећи недавно на седници Општинског већа о актуелностима у ЈП за грађевинско земљиште и комуналне послове на чијем се челу налази, Зоран Семеновић директор овог предузећа је између осталог изјавио да се пројекат постављања нове уличне расвете у свим насељеним местима шидске општине одвија према усвојеном плану.


Према његовим речима до сада је овај посао завршен у осам месних заједница и то: у Моловину, Беркасову, Привиној Глави, Бикић Долу, Соту, Гибарцу, Вашици и Вишњићеву. "Задовољни смо изведеним радовима као и квалитетом постављене расвете која је урађена по најновијим стандардима. Нове сијалице ће поред боље осветљености донети и веће уштеде у потрошњи електричне енергије. Верујем да ће овај посао који за целокупну измену уличне расвете у 18 месних заједница и Шиду износи око 33 милиона динара омогућити решење једног од проблема који је више деценија био изражен у свим местима наше општине", истакао је Семеновић напомињући да су и услови за исплату уговорених послова које им је омогућила фирма Минел-Шредер изузетно повољни тако да ће целокупна отплата дуга бити извршена у наредних пет година са шест месеци ткз. "грејс периода".



Да је заиста било крајње време да се пројекат уличне расвете уради у свим насељеним местима у општини говори готово свакодневна слика у складишту ЈП за грађевинско земљиште где се одлажу старе сијалице и сијалична места. Нека од њих представљају праве раритете јер су стара око четири деценије.