Menu
RSS
A+ A A-

ТРАЖИМО СРЕДСТВА ИЗ ПОКРАЈИНЕ

БИНГУЛА



До сада из нашег села нису подношени захтеви за средства из Покрајине. Ми ћемо новац тражити на све стране како би смо покренули село које је замрло - каже Марко Крамар


Марко Крамар, пољопривредни техничар, обављаће дужност председника Месне управе Бингула до трансформације у некадашњу месну заједницу.



kramar.jpg

 

Саставили смо ново Веће и донели смо неке одлуке. Пре свега ону за санацију Дома културе, као и одлуку да се улице Чмеликова и Лењинова у укупној дужини од 1500 метара пресвуку асфалтом. Реконструкција Дома културе подразумева измену крова, олука, патоса а и кречење је неопходно Ова зграда је направљена педесетих година прошлог века. За све наведено биће потребно тражити средства из општине и Покрајине - каже Крамар и наставља:


- Смена председника је била 20. јуна, тада нисмо имали на рачуну новаца ни за плате. Приоритет у нашем селу је копање нове јаме за угинулу стоку, јер су две постојеће попуњене. Потребно је средити и пут до тих јама. До сада из овог села нико није тражио финансијску помоћ из Покрајине па ћемо то учинити ми. Захтеве ћемо упутити на многе адресе, јер ово село са око 850 становника је замрло. Тражићемо и заостала средства самодоприноса из ПП "Ердевик, која су радницима одбијана а месна управа их није добила. У улици Стевана Шарца имамо проблема са електричним напоном који повремено пада и на 150 волти.

Електровојводина би обавила неопходне радове уколико би смо им ми то платили. Овај проблем имају и друге улице. Често се дешава да увече музилицама није могуће помусти краве - објашњава Крамар.


У Бингули тренутно има 188 телефонских прикључака, годинама се траже нови бројеви (преко сто захтева). На школском игралишту су постављени рефлектори али  недостају средства да се они пусте у функцију. Све су то проблеми које ћемо што пре настојати да решимо, рекао нам је председник Крамар.