Menu
RSS
A+ A A-

ЈЕСЕЊЕ АКТИВНОСТИ У СЕЛУ

БАЧИНЦИ



Лепо време почетком новембра омогућило радове на сеоском гробљу

Као и нека друга села у нашој општини и Бачинци би требали у скорије време да добију капелу на сеоском гробљу, радови су већ почели а покривање објекта је планирано до краја ове године. Капела ће имати око 70 м2.


- Средства смо добили из фонда за капитална улагања и користимо лепо време да се што више посла уради. Пре почетка градње капеле, по први пут смо откако је постављен, окречили зид око гробља у ду-ини од око 300 метара, а упоредо са свим тим радовима окречили смо коров у гробљу. Приоритет нам је постављање два контејнера за смеће на обе ћуприје. Такође, следи парцелисање гробља и бетонирање стаза, јер се гробље простире на површини од 3.5 хектара - каже председник месне управе Бачинци Милан Радивојшић.


- Доласком на место председника месне управе Радивојшић покренуо и неке друге активности у селу. Тако је иницирао рад ученика у Еколошком покрету и покренуо оснивање фолклорне секције која окупља 50 полазника у две групе а групе вежба члан СКУД "Свети Сава" из Шида. Идеја он има још, па ако буду реализоване забележићемо их.