Menu
RSS
A+ A A-

ШИДСКА ОПШТИНА ИМА ПОСЛАНИКЕ У ОБА ПАРЛАМЕНТА


Општина Шид ће у наредном четворогодишњем мандату бити заступљена у новим скупштинским сазивима АП Војводине и Србије. На листи народних посланика За европску Србију - Борис Тадић у републичком парламенту ће се налазити Жељко Брестовачки председник ОО Демократске странке у Шиду док ће нашу општину у Скупштини АП Војводине представљати Душан Петко председник Извршног одбора ОО ДС у Шиду.

 

Биће то прилика да се са скупштинских говорница као и у раду скупштинских одбора чује реч и о најзападнијој општини Србије која у наредном периоду очекује велику помоћ како од Покрајине тако и од Републике. Према речима Брестовачког и Петка њихова намера је да активно учествују у раду а превасходан задатак ће им бити да надлежне секретаријате и министарства упознају са стањем у нашој општини као и начинима на којима ће АП Војводина и Република Србија учествовати у финансирању бројних пројеката на подручју наше општине.

Шидска општина ће имати посланике у оба парламента, Душан Петко и Жељко Брестовачки у друштву председника Извршног већа АП Војводине мр. Бојана Пајтића.