Menu
RSS
A+ A A-

ЗНАЧАЈНА ПАЖЊА ПОЛОЖАЈУ МЕДИЈА

Потпредседница Извршног већа АП Војводине Ана Томанова-Маканова посетила Шид



Према речима Ане Томанове-Маканове нови Статут АП Војводине ближе ће регулисати положај медија који емитују програм на језицима етничких заједница
Потпредседник Извршног већа АП Војводине и покрајински секретар за  информисање Ана Томанова - Маканова боравила је у понедељак у радној посети шидској општини.

Током посете Ана Томанова - Маканова је у разговору са челницима општине разговарала о положају медија који делују у вишенационалним срединама као што је Шид.
"Извршно веће АП Војводине поклања значајну пажњу медијима у нашој покрајини. Чинимо то из разлога јер је у вишенационалној Војводини изузетно значајно да се и у информативној сфери постигне висок степен заступљености програма бројних националних заједница које живе на просторима Војводине.

Језик и култура како већинског народа тако и етничких заједница веома су битни за очување складних међунационалних односа као и очувању културне и историјске баштине. Иако је у неким срединама извршена приватизација медија у Војводини је тренутно тај процес заустављен. У овом тренутку још нисмо изнашли модел по коме би се евентуално приватизовали медији који емитују програм на више језика.

Верујемо да ћемо усвајањем новог Статута АП Војводине ближе регулисати положај и значај медијских кућа које делују у вишенациоалнним срединама", изјавила је између осталог Ана Томанова-Маканова потпредседник Извршног већа АП Војводине и покрајински секретар за информисање.


Председник општине Шид, Миленко Дабић је у разговору са гошћом из Новог Сада истакао да ће локална самоуправа као и до сада поклањати дужну пажњу положају медијских кућа које свој програм емитују на више језика.

"Ми ћемо и у наредном периоду овом питању посветити велику пажњу јер сматрамо да медији који у овом тренутку емитују програме на три језика у шидској општини заслужују да се финансирају из општинског буџета", истакао је Дабић.
Након посете Радио Шиду Ана Томанова - Маканова је посетила и регионалну Сремску телевизију као и локални Радио - Ритам.