Menu
RSS
A+ A A-

ПРИМАРНИ ЦИЉ БРИГА ЗА ЧЛАНСТВО

Синдикат у Шиду задовољан радом у прошлој години



mirko-zec.jpg

 

 

У овој години Општинско веће ССС у Шиду имало низ активности које су биле усмерене на решавање питања приватизације у неколико друштвених предузећа у општини


На свечаној седници Председништва Општинског већа Савеза самосталних синдиката Шид одржаној у Шиду сумирани су резултати који су остварени у години која је на измаку. Како је у уводном излагању истакао председник Општинског већа Мирко Зец, синдикална организација се у првом реду фокусирала на решавање проблема у неколико друштвених предузећа која су била обухваћена процесом приватизације.


"Успели смо заједничким снагама да поништимо процес приватизације у Дрвном предузећу Липа у Шиду и да за 46 радника ове фирме обезбедимо отпремнине. Исто тако чинили смо напоре и предузимали мере да се сагледа ситуација и у Ветеринарској станици Шид у којој се након приватизације појавио технолошки вишак, а нови власник се ни након шест месеци није појавио.

Такође смо учинили додатне напоре како би се решило питање радника на Сремском борцу који се у овом тренутку налазе у оквиру фирме "Агросеме", нагласио је Зец истичући да је поред ових активности пажња синдиката била усмерена и ка Општем колективном уговору који је ових дана у жижи јавности.


Велику пажњу у синдикалној организацији у овој години посветили су и раду појединих одбора који су деловали у оквиру своје надлежности. "Ускоро очекујемо јавну расправу око новог Статута Савеза самосталних синдиката Србије и надам се да ће нам овај документ створити нови простор за наше деловање", истакао је председник Општинског већа Савеза самосталних синдиката у Шиду Мирко Зец.

Што се тиче формирања новог састава Социјално-економског савета, у шидском синдикату истичу да су они на време одредили три члана из својих редова и да веома брзо очекују да то ураде и преостала два партнера Унија послодаваца и локална самоуправа (у међувремену су и они одредили своје представнике у овом Савету) како би се у идућој години створили услови да се о најзначајнијим питањима везаним за материјални и социјални статус радника и чланова синдиката воде разговори између заинтересованих страна.