Menu
RSS
A+ A A-

ОД УСКРСА РЕДОВНА БОГОСЛУЖЕЊА

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ХРАМА УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ШИДУ


crkva.jpgТоплији јануарски дани добро су дошли за наставак радова на изградњи храма Успења Пресвете Богородице у насељу "Исток," у Шиду.

Ради се шаловање нових греда и плоча храма, а завршени су олтарска апсида и плоча изнад галерије храма. Радовима руководи Грађевински одбор на чијем је челу Миломир Товаревић.

- У првој фази, радове је изводио "Биро алкатраз" из Шида, а у следећој фази је извођач био "Пролом промет" из Крушевца. Зидарско-армирачко-бетонске радове изводи СЗР "Гранит" из Шида, власништво Љубомира Божића. 

Од почетка надзор врши дипл. инжењер грађевинарства Марко Шуша, а пројектни надзор је поверен Пројектном бироу "Вукадиновић" - истиче протонамесник и старешина храма Зоран Јагодић.

Површина храма је 204 квадратна метра, а са крстом, звоник ће бити висок 25 метара и имаће три звона. У храму у изградњи повремено су одржавана Богослужења, а према речима протонамесника Јагодића, планира се да е се до Ускрса црква покрије и после тога би била одржавана редовна Богослужења. Вредност радова у току 2007. године износи 2,5 милиона динара.

- Храм градимо захваљујући добровољним прилозима верника и наравно захваљујући локалној самоуправи и свима изражавам велику захвалност. Истовремено позивам и друге који желе да допринесу изградњи храма и да буду приложници да се јаве. Насеље "Исток" је велико и младо насеље и нови храм ће свима бити од користи - каже протонамесник Зоран Јагодић.