Menu
RSS
A+ A A-

БРИГА О СТАРИМА

АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА ИЗ ШИДА



crveni_krst.jpg Једна од најзначајнијих активности Црвеног крста у Шиду била је свакако организација и учешће на традиционалној манифестацији Сунчана јесен живота. Заједно са Удружењем пензионера, УФК Партизан из Шида, Домом здравља Шид, Основним школама из Шида и предшколском установом Ј. Станивуковић Шиља организован је низ приредби, такмичења наградних конкурса и других садржаја у којих је главни циљ био брига и помоћ лицима старије животне доби.


Волонтери и запослени у Црвеном крсту посебно су се ангажовали у акцији поводом међународног дана старијих особа током које је организован бесплатан преглед крвног притиска и нивоа шећера. Поред тога Црвени крст је организовао традиционалне конкурсе за ученике основних школа у категорији литерарних и ликовних радова, посело, излет у Вишњићево, посета Герантолошком центру у Руми, такмичења у шаху, пикаду и трка ученика под називом "За срећније детињство".


Поред ових активности у Црвеном крсту су се одвијале и редовне од којих треба издвојити акције Добровољног давалаштва крви у Адашевцима и Шиду.