СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА У ШИДУ

Оснивачком конгресу СНС у Београду присуствовало 11 делегата и 6 гостију из шидске организације СНС
naprednjaci.jpg


Прва конференција за штампу Иницијативног одбора Српске напредне странке у Шиду одржана је у новоуређеним просторијама ове странке и уз присуство челних људи Иницијативног одбора ДСНС-а за Шид. Здравко Симић председник Иницијативног одбора је у свом излагању истакао да ће се новоформирана политичка странка веома брзо укључити у политичка збивања у шидској општини.

- "Након што смо оформили Иницијативни одбор коме су се прикључило осам одборника СО Шид који су раније били у одборничкој групи СРС, кренули смо и са осталим активностима. Уредили смо страначке просторије и кренули са учлањењем у странку.

До сада је се велики број грађана шидске општине прикључио нашој странци и ја очекујем да ће прилив нових чланова бити још већи након оснивачког конгреса СНС у Београду" истакао је Здравко Симић бивши високи функционер СРС у Шиду који је након раскола у редовима радикала одлучио да приступи новооснованој странци.

Поред њега конференцији су присуствовали и Предраг Вуковић један од најближих сарадника бившег председника општине Шид Мите Аврамова и Бранислав Милић предузетник из Шида који се такође налазе у саставу Иницијативног одбора.

Према речима Симића након оснивачког конгреса странке на коме ће шидску организацију представљати 11 делегата и 6 гостију уследиће активности на формирању месних одбора СНС у свих 19 насељених места у шидској општини.

- "По нашим сазнањима али и по евиденцији ми већ у овом тренутку можемо формирати месне одборе у готово свим селима наше општине. Већина наших чланова биће бивши чланови СРС али нашој странци приступа и велики број грађана наше општине који до сада нису били чланови политичких странака". истакла је Симић. Иначе упис нових чланова обавља се у просторијама странке у Карађорђевој улици бр. 74 у бившој згради Трговинског предузећа Центропромет - Шид.

ОКВИР: Осам одборника у СО Шид који су приступили новој политичкој странци најавили су оснивање нове одборничке групе која ће деловати као највећа опозициона странка у општинском парламенту. "Очекујемо ових дана да Административни одбор СО Шид одобри оснивање наше одборничке групе коју ће сачињавати осам одборника. Већ на првој наредној седници СО Шид затражићемо да наши чланови уђу у састав скупштинских одбора према квоти која нам припада по броју одборника", истиче председник Иницијативног одбора Српске напредне странке у Шиду Здравко Симић.