Menu
RSS
A+ A A-

КАМЕРЕ ЧУВАЈУ ШКОЛУ

ПО ОПРЕМЉЕНОСТИ И УРЕЂЕНОСТИ, ТЕХНИЧКА ШКОЛА "НИКОЛА ТЕСЛА" У ШИДУ СЛУЖИ ЗА ПРИМЕР



Почетком другог полугођа урађен комплетан видео надзор са 16 камера што омогућава максималну безбедност ученика, професора и особља. Ресорно министарство уложило 5.700.000 динара у уређење и опремање школе



st6_nadzor.jpg

 

По опремљености и уређености, Техничка школа "Никола Тесла" у Шиду, могла би се убројити међу опремљеније образовне установе у Србији. Доста тога је већ урађено, али у школи кажу да се увек може још боље и више.


Безбедност ученика, професора и другог школског особља је на веома високом нивоу, обзиром да је почетком другог полугођа урађен комплетан видео надзор школе.


- Укупно је постављено 16 камера, а са 7 су "покривени" сви улази у зграду, како са улице тако и из дворишта. Снимају се и улазни хол, ходници и зборница и то 24 сата. Контролу видео надзора имају директор школе, педагог, професори у зборници, као и специјални кабинет за талентоване ученике.

Камере "памте" видео запис и 20 дана уназад. Наши ученици су са професором практичне наставе Слободаном Грумићем, развукли мрежу за видео надзор и ту се доста уштедело - истиче Јово Дрезга, директор школе.


Министарство просвете у Влади Републике Србије, издвојило је за ову школу 5.700 хиљада динара, који су утрошени за унутрашње кречење (спољно ће бити ових дана), изхобловано је укупно 980 квадратних метара паркета, санитарни чворови су урађени тако да задовољавају европске стандарде. Обезбеђена је топла вода, течни сапун, апарат за сушење руку и тоалетни папир.

У згради су спуштени плафони у свим ходницима, зборници, канцеларијама, комплетно је уређен улазни хол, уређена је и учионица број 1. која се није користила, обична светла су замењена неонским, уређен нови светларник са економским осветљењем...


- Извршени су радови на новом кабинету информатике, промењено је пет врата са ПВЦ столаријом, постављена нова мрежа за интернет, појачано грејање са још осам радијатора, појачана расвета у фискултурној сали, купљено је седам најмодернијих рачунара и два лап топа, као и плазма телевизор дијагонале 107 сантиметара.

Све ово смо остварили захваљујући разумевању ресорног министра др Зорана Лончара и ангажовањем представника локалне власти, пре свега Срђана Малешевића и Зорана Семеновића - наводи директор Дрезга и каже да се надају да ће их ускоро посетити министар Лончар.