Menu
RSS
A+ A A-

ЗАДРЖИМО ИМ ОСМЕХ НА ЛИЦУ

ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ШИДУ И ЦЕЛОЈ СРБИЈИ



maskembal.jpg

Прва недеља октобра традиционално се назива и обележава као Дечја недеља. Тим поводом, све школске и предшколске установе на подручју општине Шид су се укључиле у активности посвећене најмлађима

Као и сваке године, Културно-образовни центар је организовао низ дешавања, која су током недеље забављала малишане.
У понедељак 1. октобра, најстарији узраст деце у вртићима је, уз помоћ глумца Цветина Аничића, правио лутке од папира и импровизовао бајке.

Истог дана, Карађорђевом улицом у Шиду одржан је маскембал и парада малишана Предшколске установе "Јелица Станивуковић Шиља", али и ученика шидских основних школа.

Шидско Луткарско позориште је у уторак 2. октобра, са представом "Три прасета" гостовало у Горњем Милановцу. Наредна два дана иста представа је неколико пута изведена у Шиду, за децу вртића. Прича о злом и гладном вуку и три мала прасета је одушевила најмлађе, а радосна вриска и смех орила се Луткарским позориштем.

У Шидским основним школама је у четвртак одржана и Ревија дечјег стваралаштва. Креативност ученика је дошла до изражаја представљањем одељења песмом, игром, изложбом техничких и ликовних радова...

zorana.jpgУ организацији КОЦ-а, у петак 5. октобра на Тргу културе је гостовало позориште из Београда, са представом за децу "Три угурсуза". Дечја драмска група "Балтазар" је одушевила окупљене малишане, а истог дана у 18 и 19 часова у Луткарском позоришту је одржана представа "Бајка о бојама".

Центар за социјални рад општине Шид такође се укључио у обележавање Дечје недеље. Као и сваке године и овог пута је за малишане без родитељског старања обезбеђена одећа и обућа за предстојеће хладне дане, 33 детета, која се налазе у специјализованим установама или хранитељским породицама, добила су и друге потрепштине за школу.

Дечја недеља је одлична прилика да се деци посвети већа пажња, да се гласније прозбори о њиховим правилима и безбрижном одрастању.