Menu
RSS
A+ A A-

ЗАЈЕДНИЧКА ЗБИРКА У ЈАНУАРУ

УСКОРО НОВЕ ПЕСМЕ НАШЕГ СУГРАЂАНИНА ПЕСНИКА ВЕЉКА ВУЧКОВИЋА И ЊЕГОВОГ СИНА МАРКА



vuckovic.jpg
На бројним песничким манифестацијама у нашем граду, присутан је и Вељко Вучковић који је до сада објавио 10 самосталних и 15 збирки поезије са другим песницима. Оно што посебно истиче и што га радује да је његовим песничким стопама кренуо и његов 18-годишњи син Марко, иначе ученик Школе унутрашњих послова у Сремској Каменици.


- Марко је почео да пише 2000. године на Обедској бари на песничкој колонији под руководством Недељка Терзића и до сада је објавио три збирке: "Пуна барка Вучковића Марка", "Улица шарених рингишпила" и "Лахор у чуну". Завршили смо заједничку збирку у којој ће бити моје и његове песме и очекујем да буде објављена у јануару следеће године - каже Вељко Вучковић.


Од 1986. године, Вељко је члан Удружења књижевника Војводине и присуствовао је Годишњој скупштини која је 17. новембра одржана у Сремској Митровици уз учешће 50-ак чланова из целе Војводине. На скупштини је примљено и 15 нових чланова, додељене су награде за животно дело за 2007. годину, награда за књигу године и превод године, а књижевну беседу је имала Милица Мићић Димовски.


- С нестрпљењем очекујем излазак из штампе наше заједничке збирке поезије, а видећемо шта кажу читаоци - истиче Вучковић.