Menu
RSS
A+ A A-

КРУНА ЈЕДНЕ УСПЕШНЕ ГОДИНЕ

КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР ШИД



nagrade.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

За познаваоце културних збивања у нашој општини вероватно није изненађење да је један од овогодишњих добитника шестодецембарске награде, највећег општинског признања, Културно-образовни центар Шид.


Културно-образовни центар је носилац свих културних активности у граду (под покровитељством општине Шид). Организовао је дочек Нове године (и православне), Светосавску академију, Јастребићеве сусрете, Видовдански концерт, незаборавно Шидско културно лето, Ликовну колонију "На путевима Саве Шумановића", Вишњићеве дане...


Организатор је смотри рецитатора, драмског, музичког и фолклорног стваралаштва. Велику вредност представља оснивање Луткарске сцене, једине у Срему.


- Ово није прва награда ове године, добитници смо и Вишњићеве награде а ова Децембарска је круна једне успешне године. Када говоримо о улагањима у протеклој години, истакао бих изградњу трга испред зграде Културно-образовног центра на којем су током лега организоване бројне манифестације у оквиру "Шидског културног лета".

Мислим да је ова година прекретница за становнике општине Шид када је култура у питању. За то је заслужан цео колектив Културно-образовног центра, не само тренутно запослени већ и они који су протеклих деценија поставили темеље ове установе. Планови за следећу годину су да наставимо тим путем - рекао је за наше новине директор Културно-образовног центра у Шиду Срђан Малешевић.