УЗ НОВУ ПОСТАВКУ СЛИКА

galerija_koncert.jpgДецембар је месец у ком се осећа празнична атмосфера. Свој допринос том расположењу дали су и запослени у Галерији "Сава Шумановић" који су организовали угодно музичко вече. Поводом промоције нове поставке слика у Галерији је приређен концерт Тамбурашког оркестра Академског културно-уметничког друштва "Соња Маринковић" Универзитета у Новом Саду, које прославља 45 година успешног постојања и рада.

Тамбурашки оркестар у данашњем саставу ради од октобра 2006. године и за ово кратко време добитник је бројних награда. Поред Тамбурашког оркестра на концерту у Галерији слика "Сава Шумановић" 18. децембра наступио је мешовити хор АКУД-а, дечји хор "Војислав-Воја Илић" из Сомбора, као и вокални солисти Раденко Травица из Шида и студенти Музичке академије у Новом Саду Александар Шварц и Александра Петровић и вокална клапа "Панон".

Уметнички руководилац оркестра је Јован Травица, Шиђанин.

Задовољство бројем присутних исказала је и Весна Буројевић, директор Галерије, а допринос да се овај концерт одржи успостављањем контакта са Јованом Травицом имао је Милан Башић, запослен у општини Шид.