У ШИДУ ПРЕДСТАВЉЕН ОМЛАДИНСКИ ЧАСОПИС НА РУСИНСКОМ ЈЕЗИКУ "МАК"

st8-9_rusnaci.jpg

  У Русинском дому у Шиду у петак 4. априла представљен је часопис за младе од покрајинског значаја "Мак" на русинском језику, затим ДВД са позоришним представама, на којем се налази и представа "Франкенштајн". Свој ЦД је представила и група "Парадокс" из Руског Крстура.

"Мак" је представио одговорни уредник Борис Варга, истичући да овај лист за младе у последње време има и додатке у виду књига, ДВД и ЦД, те да се на лето планира његова презентација на "Егзиту" у Новом Саду. Како је речено, промотивни караван листа је посетио Нови Сад и Куцуру, а обићи ће и друга места.

О већој сарадњи међу младима у Војводини, говорили су и Владимир Чизмар представник омладинске организације "Пакт рутенорум", Владислав Цап, испред Форума младих Матице русинске и Анита Говља, члан Градског одбора Матице русинске у Новом Саду.

Присутни су имали прилику да послушају и неколико песама са новог ЦД групе "Парадокс" из Руског Крстура која негује рокенрол, а затим је на видео биму приказана представа "Франкенштајн".