Menu
RSS
A+ A A-

УСПЕХ ФЛАУТИСТА

ЈОШ ЈЕДАН УСПЕХ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ ИЗ ШИДА

Немања Веселиновић и Љиљана Ђачанин освојили награде на фестивалима у Ћуприји и Пожаревцу



st4_flautisti.jpg
Није прошло дуго од нашег последњег написа о њима, а ученици Музичке школе Филип Вишњић из Шида забележили су још једном одличне резултате.

Пошло им је то за руком на 5. фестивалу дрвених дувачких инструмената који је одржан крајем априла у Пожаревцу. Млади Немања Веселиновић, ученик 2. разреда у класи наставнице Ане Највирт, успео је да уз клавирску пратњу Невене Бајић освоји другу награду на флаути.

Идентичан успех Немања је остварио и на Фестивалу музичких и балетских школа Србије који је одржан 7. маја у Ћуприји. Уз клавирску пратњу Невене Бајић освојио је друго место.

Љиљана Ђачанин је на оба такмичења такође забележила изванредне резултате. Најпре је у Пожаревцу на флаути у корепетицији са Невеном Бајић заузела 3. место да би на фестивалу у Ћуприји у такмичењу ученика петих разреда на хармоници била друга. Љиљана је на хармоници у класи наставника Марка Асурџића, док је на флаути у класи наставнице Ане Нојвирт.

Ништа мањи успех нису забележили ни Тамара Ким Жебић на клавиру (класа наставнице Вилме Цвијановић) која је у Ћуприји у веома јакој конкуренцији ученика 3. разреда освојила друго место. И Милош Грбатанић, ученик 2. разреда (у класи наставника Лукин Далибора) успео је да се придружи својим друговима освојивши на фестивалу у Ћуприји другу награду у конкуренцији ученика 2. разреда на саксофону.

Ови резултати су још једна потврда да се ученици ове школе и њихови наставници, као и директор школе Драган Макивић, са правом сврставају у сам врх дечјег музичког стваралаштва у Срему и Војводини.