У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ ЈОШ ЈЕДАН САБОР ЗЕМЉОРАДНИКА СРЕМА
zemljoradnici_nagrade.jpg

По 35-ти пут у Сремској Митровици одржан је 29. фебруара Сабор такмичара земљорадника Срема. Као и ранијих година заслужена признања додељена су и пољопривредницима из Шидске општине.

Најуспешнији са подручја наше општине били су произвођачи грожђа, па их је међу првих шест чак пет са подручја наше општине. Прво место заузео је Душан Јовичић  из Беркасова  са приносом од 18.500 килограма по хектару (Италијански ризлинг). Други је Борис Крнач,  трећи Ђорђе Борак,  четврти Душан Шапоња  и шести Ђура Кичиња,  сви из Ердевика.

Међу најбољим произвођачима крављег млека на сировинском подручју АД "Имлек" млекара Шид је Милан Бојанић  из Бингуле  који је са 20 крава остварио производњу 7.011 литара млека по грлу и тако заузео друго место. На трећем месту је Милан Мартић  из Гибарца.  Са 21 кравом произвео је 6.907 литара по грлу.

Већ трећу годину друго место за производњу јагњећег меса осваја Александар Трифуновић  из Шида.  Он је са 118 грла расе Ил де франс произвео 4.154 килограма јагњећег меса.