Menu
RSS
A+ A A-

НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМА

У ЦРВЕНОМ КРСТУ У ШИДУ ПОВОДОМ ЛИКОВНОГ И ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА "КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ"



st5_nagrada.jpg

 

 

У оквиру обележавања "Недеље Црвеног крста" од 8. до 15. маја у четвртак 8. маја у Црвеном крсту у Шиду, додељене су награде најуспешнијим ученицима основних и средњих школа наше општине за ликовне и литерарне радове, који су учествовали на конкурсу на тему "Крв живот значи".

Такмичили су се ученици основних школа "Бранко Радичевић" из Шида "Вук Караџић" из Вашице и Адашеваца, "Сремски фронт" из Шида и Гимназије "Сава Шумановић". На конкурс су пристигла 232 ликовна и 36 литерарних рада, а комисија састављена од наставника у пензији, изабрала је најбоље.


У категорији ученика од првог до четвртог разреда за ликовни рад, прво место је освојио Никола Марковић, четврти разред ОШ "Вук Караџић" из Адашеваца, а друго место Горан Ђурић, ученик четвртог разреда из исте школе, док је треће место припало Даници Бибић, ученици другог разреда ОШ "Бранко Радичевић" из Шида.


Међу ученицима од петог до осмог разреда, најуспешнија је била Јелена Живковић, ученица осмог разреда ОШ "Сремски фронт", друго место је припало Ивани Бајић, такође ученици осмог разреда из исте школе, а треће место су поделиле Миљана Марковић, ученица седмог разреда ОШ "Вук Караџић" из Вашице и Дуња Крстић, ученица осмог разреда ОШ "Сремски фронт" из Шида. За најбољи ликовни рад у категорији средњошколаца награђена је Александра Фајфрић,  ученица  првог разреда Гимназије "Сава Шумановић".



Додељене су и награде за најбољи литерарни рад, а по оцени комисије, у категорији ученика од првог до четвртог разреда, прво место је освојила Исидора Убавић, ученица другог разреда ОШ "Бранко Радичевић", друго место је припало Милани Радовановић, ученици другог разреда исте школе, а треће место је освојио Милош Мучаловић, ученик другог разреда такође из школе "Бранко Радичевић".


У категорији ученика од петог до осмог разреда, прво место је освојила Биљана Продановић, ученица седмог разреда ОШ "Вук Караџић" из Вашице, друго место је освојила Биљана Ковљен, из шестог разреда ОШ "Бранко Радичевић" из Шида док су треће место поделиле Миљана Марковић из седмог разреда школе "Вук Караџић" у Вашици и Вања Ковачевић из петог разреда школе "Бранко Радичевић" у Шиду.


У Црвеном крсту у Шиду, организована је тим поводом пригодна свечаност, а присутне је поздравила Драгица Дабић, секретар ове организације и захвалила свима који су учествовали у овој акцији. Награђенима је награде уручила Мирјана Батута, председница Управног одбора Црвеног крста, а у име локалне самоуправе је присуствовао Ромко Папуга, начелник општинске управе.