Menu
RSS
A+ A A-

КАМП ЗА СВЕ ЉУБИТЕЉЕ ПРИРОДЕ

ШИДСКИ ИЗВИЂАЧИ УСКОРО НАСТАВЉАЈУ ИЗГРАДЊУ КАМПА НА СОТСКОМ ЈЕЗЕРУ

Поред извиђача и планинара камп ће користити и сви они који се определе за боравак на једном од најлепших фрушкогорских језера

izvidjaci-jezero.jpg

 

Ако је судити по најновијим изјавама председника Одреда извиђача Лазар Бибић из Шида, Тихомира Ранисављевића, извиђачи и сви љубитељи природе у шидској општини имају разлога за радост јер се ускоро очекује наставак градње извиђачко-омладинског кампа на Сотском језеру.

Будући камп ће се градити у оквиру акције Сремско око и биће отвореног типа што значи да ће га током целе године моћи да користе поред извиђача и планинара и бројни туристи и гости. Локација будућег кампа се налази у непосредној близини једног од најлепших фрушкогорских вештачких језера, Сотског језера.

Иницијатива за градњу овог кампа који је удаљен од Шида десетак километара потекла је од председника Извиђачког одреда "Лазар Бибић" у Шиду Тихомира Ранисављевића који је заједно са својим сарадницима и уз помоћ локалне самоуправе одлучио да се камп изгради у једном од најлепших предела у шидској општини.

Иначе Извиђачки клуб из Шида је једна од најпознатијих извиђачких организација у Србији која се посебно истакла организацијом манифестације "Пробој Сремској фронта" која је годинама окупљала велики број извиђача из бивше Југославије.

Према речима Ранисављевића поред помоћи локалне самоуправе и предузећа из шидске општине велика помоћ се очекује и од страних донатора јер је пројекат за изградњу извиђачко-омладинског кампа на Сотском језеру већ конкурисао код разних међународних организација које финансирају сличне пројекте и од којих има уверавања да ће овај пројекат добити "зелено светло".

 


Ових дана председник шидских извиђача Тихомир Ранисављевић је у разговору са председником општине Шид Миленком Дабићем добио снажну подршку за овај пројекат. "Председник општине нам је обећао максималну помоћ и сада је на нама да прибавимо све потребне дозволе и одобрења како би наставили са градњом кампа. Очекујем да нам ускоро и Национални парк Фрушка гора из Сремске Каменице позитивно реши наш захтев, јер се један део кампа налази на њиховом подручју где важе строге процедуре и поштовање свих прописа код градње оваквих објеката. Верујем да ћемо већ ове јесени успети да одрадимо добар део посла како би на пролеће почели са градњом објеката који ће се налазити у будућем кампу", истиче Ранисављевић.