Menu
RSS
A+ A A-

НА СТАЗАМА СТАРЕ СЛАВЕ

Овогодишњи добитник Шестодецембарске награде је и Стонотенисерски клуб Партизан из Шида


 stonoteniseri.jpgУ овом тренутку такмичарске екипе СТК Партизан из Шида налазе се у врху табеле у лигама где наступају


У периоду дужем од четири деценије чланови Стонотенисерског клуба Партизан из Шида увек су се налазили у самом врху највећих такмичарских успеха спортских клубова са подручја шидске општине. Формиран средином шездесетих година прошлог века СТК Партизан је годинама са великим успехом наступао у разним ранговима такмичења. Златне године шидског стоног тениса почињу од средине осамдесетих година када се СТК Партизан са великим успехом такмичио у Другој савезној лиги некадашње Југославије.

Имена Милоша Шкорића, Ненада Чуле, Драгана Дангузова и Горана Глувње све до почетка деведесетих година прошлог века са респектом су се изговарала у стонотениским круговима Војводине, Србије и Југославије. Каква је конкуренција била у тадашњем друголигашком такмичењу најбоље говори податак да су се шидски стонотенисери тих година такмичили са екипама Баната из Зрењанина, Чоке, Кањиже, Сенте, Унирее из Уздина у чијим редовима су наступали бројни репрезентативци некадашње Југославије.

Почетак деведесетих година доноси релативно затишје у такмичарским резултатима клуба јер су неки од стандардних играча напустили клуб. Али не задуго, СТК Партизан поново креће са такмичарским успесима. Најзаслужнији за то је свакако Драган Дангузов, члан друголигашког састава а након тога и тренер у клубу у којем и данас наступа у двострукој улози. Оформио је млад састав како у мушкој тако по први пут и у женској конкуренцији и протеклих неколико година сврстао је своје такмичарске екипе међу најуспешније младе саставе у Срему и Војводини.

У овом тренутку женска екипа СТК Партизан из Шида је након првог дела првенства на другом месту у Војвођанској лиги. Шиђанке су најчешће наступале у саставу: Снежана Радојчић, Тања Ступавски, Јелена Смиљић и Милијана Дујаковић. Поред одличног резултата у првенству младе шидске стонотенисерке су на недавном првенству Србије заузеле место међу десет најбољих екипа у Србији.

У такмичарским резултатима не  заостају ни чланови сениорске екипе СТК Партизан из Шида који су након јесењег дела првенства такође заузели друго место у Војвођанској лиги. Слику успеха шидских стонотенисера заокружује кадетски састав овог клуба који је након првог дела првенства у Сремској лиги заузео треће место. Млади Милан Кабић, Милош Тиосављевић и Душан Марковић већ неколико година убрајају се међу најперспективније младе стонотенисере Срема.

Све ово говори да је овај спортски колектив на најбољем путу да врати стару славу и да се са правом нашао у друштву овогодишњих добитника највишег друштвеног признања у општини Шид.

Поред екипног успеха чланови СТК Партизан из Шида Милош Шкорић и Драган Дангузов освојили су и наслов првак Срема у појединачној конкуренцији. Њиховим стопама кренули су и млади Милан Кабић и Милош Тиосављевић који су се такође окитили титулом првака Срема док је млади Душан Марковић освојио наслов вицешампиона Срема.