Menu
RSS
A+ A A-

НАДМЕТАЊЕ НАЈМЛАЂИХ

ШАХОВСКИ КЛУБ "РАДНИЧКИ" ШИД


deca-sah.jpgНајмлађи шидски шахисти, дуга је то традиција, своје првенство одржавају у децембру. У просторијама Шаховског клуба "Раднички", 6. и 7. децембра осам најбољих шахиста до 14 година, играли су такозвани "Бергер" турнир, популарно речено "свако са сваким".

Победник турнира је Предраг Даниловић, са 6 освојених поена. Очекивало се то, иако је Пеђа најмлађи такмичар. Он је већ искусни турнирски борац, учесник првенства Војводине, Србије, а од недавно и Европе.

На другом месту је најпријатније изненађење турнира Стефан Ђурић из Адашеваца. Освојио је 4.5 поена и једини је победио Даниловића. Трећепласирани је, са истим бројем поена Алекса Савкић. Листу "победника" турнира (са преко 50 одсто освојених поена) закључују Милан Маринковић и Никола Марош са по 4 поена.

Такмичење је протекло у борбеном и фер духу, а било је доста веома квалитетних партија. Ускоро ће се одржати још једно првенство младих шахиста Шаховског клуба "Раднички" на коме ће се уз такмичаре са овог турнира бити уврштена и четири веома квалитетна омладинца.