Menu
RSS
A+ A A-

ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ

ДЕЦЕМБАРСКА НАГРАДА - СЛАВИЦА ВАРНИЧИЋ



slavica-nagrada.jpg

Међу овогодишњим добитницима Децембарске награде, највећег општинског признања је и Славица Варничић, директорка Народне библиотеке "Симеон Пишћевић". Верујем да нашим читаоцима не морамо објашњавати о коме је реч јер у нашим новининама редовно извештавамо о раду ове библиотеке и успесима њене директорке.


Још се није слегла прашина на признањима које је Подружница библиотекара Срема доделила шидској библиотеци и њеној директорки а ево, стигло је ново. Друштво за проучавање прошлости и знаменитости Срема "Фрушка гора" предложило је Славицу Варничић за ово признање, што је последица њеног успешног рада већ четврт века у овој делатности.

Пут од књижничара преко вишег књижничара до директора вероватно није увек био посут успесима, па су утолико значајнији резултати којим се  може похвалити ова, очито, успешна жена.


Осим унапређења рада у постојећим условима библиотеке она се може похвалити податком да је била и један од сарадника пројекта израде Каталога завичајних збирки у библиотекама Срема, чији је први део, монографске публикације, објављен 2003. године. За каталог је обрадила Завичајну збирку шидске библиотеке и написала 52 биографије завичајаца.


Од постављања на место директорке библиотеке обезбедила је програм за аутоматску обраду података, организовала бројне сусрете са познатим личностима, остварила сарадњу са школама и установама културе и оно што ће, сасвим сигурно, оставити најупечатљивији траг у њеном раду је Пројекат на основу ког је библиотека добила средства из НИП за изградњу нове зграде. Такође, преданим радом и залагањем успела је да обезбеди сва потребна средства за опремање нове зграде библиотеке.

Средства су добијена од локалне самоуправе и много већим делом из Покрајинског фонда за капитална улагања и Министарства за државну управу и локалну самоуправу. И овде ћемо стати, већ ово је сасвим довољно објашњење зашто је Децембарска награда дошла у њене руке.


Ову годину Славица Варничић ће у својим сећањима памтити као изузетну. Свим наведеним успесима додајмо још један - десетог децембарског дана она је одбраном дипломског рада стекла диплому економског факултета. Уз све раније, још једна честитка.