ДРУШТВО ЗА БОРБУ ПРОТИВ ШЕЋЕРНЕ БОЛЕСТИ

Друштво за борбу против шећерне болести Шид је и ове годин пригодним програмом облежило 14. новембар Светски дан борбе против дијабетеса.

merenje.jpg

Гојко Крчмар, председник Друштва, поздравио је присутне у сали биоскопа:
- Данас имамо упозоравајуће показатеље који указују да у Војводини од шећерне болести болује 250 хиљада пацијената, од чега је 10 одсто младих до 18 година. Ми не славимо овај дан, циљ нам је да упозоримо на озбиљност овог проблема. Наше Друштво, као и Саветовалиште раде на превенцији, али и указивању могућности отклањања компликација изазваних овом болешћу.

Секретар Друштва, Михајло Паризановић, уручио је дресове ученицима, учесницима турнира у малом фудбалу, који се сваке године организује овим поводом. Посетиоцима је и овог пута омогућено мерење нивоа шећера у крви и крвног притиска, а као улазница дељене су чоколаде без шећера.

У забавном делу програма учествовали су шидска легенда рок музике Светан Вићеновић Синђа, чланови КУД-а пензионера "Јесен живота", а као и увек одушевљење публике измамили су чланови СКУД-а "Свети Сава" под уметничким руководством Радована Грчића.