Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Аутоголови на старту трке потписали оставку

Тренер Триво Илић о разлозима одласка из шидског радничког

Триво Илић је завршио другу епизоду на тренерској клупи Радничког из Шида. Два пораза у два кола утицала су на неочекивани, брзи разлаз са дојучерашњим прволигашем.

Триво Илић, ШидРастали смо се после непуна два месеца рада, припреме смо одрадили добро, победили прволигаше, Доњи Срем са 2:1 и играли без голова са Новим Садом. То нам је дало за право да ће мо да оформимо екипу. За фудбал, међутим, потребно је времена и стрпљења да би наишли резултати квалитетног рада. То треба да схвате у Шиду - Каже Илић.

Шиђани су напуштањем Прве лиге остали без окоснице тима. Расформиран је цео кадар који је испао, тројици играча из Шида, староседеоцима, прикључени су кадети који нису имали озбиљан рад, већ су се сами окупљали да би тренирали.

Хтели смо да доведемо бивше играче; Миљковића, Чобановића и Ђуркића, али они нису хтели да помогну у тешкој ситуацији. Морали смо да ангажујемо друге. Мукама ту није био крај, Симеуновић и Ђуркић су почели припреме, да би нас напустили после две недеље. Узели смо слободне играче, без улога у предходним клубовима, и њима је рад био потребан.

Старт Радничког није за похвалу, два кикса у 180 минута.
- Треба само дати подршку и њима и спортском директору Милану Митровићу, свима око клуба, како би стигле лепше вести. Наишле су повреде, а оне нису разлог тренажног процеса, већ пожртвованих стартова на утакмицама. Тројица ће морати на операције укрштених лигамената и менискуса.

Шта вас је подстакло на подношење оставке већ у старту?
-Несрећно и неспретно примљени аутоголови. Оба у Бачком Јарку. Срећа нас је заобишла већа на стерту првенства. Аперлић је имао улогу дуплог трагичара, не замерам му ништа. За професионалан рад екипе нису довољни само добар рад и лопте, треба много више. Раднички не мора да стрепи за опстанак, потребна му је подшка Шида, а ја никада нисам гледао себе, већ оно што је најбоље за клуб.

Има ли нечега доброг у целој причи?
-Добили смо младе, на дуже стазе, Недића, Крнету и Стојиљковића, дечаке од 18 година. С правом смо их гурнули у ватру - рекао је тренер Триво Илић.

 

Статистика

Број прегледа чланака
1141255