Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Карате клуб ''Шид''

Други карате клуб у Шиду , КК ''Шид'' формиран је 21.12.1993.године

Оснивач и први председник клуба је био истакнути каратиста Владимир Стојшић који је уједно и обављао функцију првог тренера у овом клубу. Кроз клуб је у протеклих 16 година прошло на хиљаде младих такмичара који су оставили видан траг у овом спорту на подручју не само шидске општине него и Срема, Војводине и Србије. Поред клуба у Шиду у оквиру КК Шид делују и то веома успешно и карате секције овог клуба у Кукујевцима и Бачинцима где се окупља више десетина младих заљубљеника у овај борилачки спорт.

karate

До сада су такмичари КК Шид освојили преко хиљаду медаља и награда на бројним првенственим наступима као и на домаћим и међународним турнирима на којима су наступили. Посебно се то односи на најмлађе такмичаре који по правилу у својим категоријама освајају најсјајнија одличја.

Најуспешнији такмичар у историји овог клуба је свакако Милан Стојшић члан званичне репрезентације некадашње Савезне Републике Југославије у омладинској конкуренцији и освајач 185 медаља и пехара на званичним такмичењима у земљи и иностранству што га са правом сврстава међу најуспешније спортисте Срема у новом миленијуму.

Милан је 1996. и 1998.године изабран за најбољег спортисту општине Шид а два пута је био други на ранг листи најсупешнијих спортиста Срема у традиционалној анкети ''Сремских новина''.

Међу истакнутијим члановима КК Шид се убрајају: Драгана Влаисављевић, Шпиро Бојбаша, Горан Гегић, Далибор Стојшић, Игор Јовановић, Јована Лакић, Дајана Крнић, Данијела Крнић, Марина Сењов, Иван Шљокић, Александра Јовановић, Ђарка Шарковић, Биљана Полиманац, Сенка Ковачевић, Бојан Братић, Бранко Винчић, Милан Винчић, Немања Смолић, Горан Винчић, Томислав Бојчић, Наташа Бошњак, Александра Гојић, Сузана Богдановић, Немања Марковић, Мирко Штрбац, Небојша Драгић, Саша Јукић и др.

И поред скромних финансијских средстава са којима располажу током такмичарске сезоне у КК Шид ипак изнађу додатним ангажовањем и средства и начин да се њихови такмичари нађу на бројним такмичењима и турнирима у земљи и иностранству. Стручни рад у клубу посебно је појачан у последње време јер се Милан Стојшић након престанка активне каријере у потпуности посветио тренерском послу у којем као и у оном такмичарском има великог успеха.

Каратисти Шида поред наступа на страни често знају организовати и карате турнире у Шиду а један од најзначајнијих је свакако Карате куп Шида који овај клуба са успехом организује већ дужи низ година и на којем поред такмичара из Србије наступају и каратисти из БиХ, Словеније, Хрватске, Румуније и других држава.


Карате клуб ''Шид'' је носилац високих признања и награда Карате савеза Војводине и Србије као и бивше државе

 

Статистика

Број прегледа чланака
1140115