Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Шаховски клуб Раднички



Ако у Шиду постоји клуб којем сви завиде, онда је то без сумње шаховски колектив, "Раднички" из Шида. Смештен у делу Јавног предузећа "Спортски центар", шахисти имају скоцкан кутак у којем се и староседеоци и гости осећају изванредно. Клуб је основан 1949. године, а данас се на његовом челу налази председник Срета Славујевић. Иако се ШК "Раднички" такмичи у другој војвођанској лиги, устројен је према стандардима високопрофесионалних клубова. Члан управе Стеван Шћурок и технички директор Петар Јурош, за већину познатији као Пера Кец, потврђују изречену тврдњу.

Chess-Donors1

Некада се клуб звао "Никола Влашки", а основао га је извесни господин Клајн. Од 1953. године зове се Раднички и од формирања игра у другој војвођанској лиги. Клуб броји преко осамдесет чланова, међу којима има и мушкараца и жена. Клуб има школу шаха коју похађа 16 основаца, а Раднички је познат да његови чланови учествују од школских турнира до такмичења пензионера. Резултат доброг оличен је у Вукашину Шуши, прваку Војводине у конкуренцији до 16 година. Жеља нам је да шах уведемо у школе у нашој општини, да оснујемо шаховске секције по селима и да обновимо сарадњу са клубовима из Хрватске и Републике Српске. Одлично сарађујемо са клубовима из Русије-истакао је технички директор Петар Јурош.

 

Статистика

Број прегледа чланака
1140019