Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 23.03.2016. среда

Председник Скупштине АП Војводина Иштван Пастор расписао је покрајинске изборе, који ће бити одржани 24. априла. Пастор је изјавио да је ову одлуку донео, у складу са правилима о расписивању покрајинских избора за 24. април, кад ће бити одржани и републички и локални избори.

Коалиција предвођена Српском напредном странком (СНС) синоћ је Покрајинској изборној комисији прва предала листу кандидата за покрајинске изборе, а листа носи назив "Александар Вучић - Србија побеђује". Прва на листити те коалиције је чланица Председеништва Српске напредне странке Маја Гојковић, која је након предаје листе рекла новинарима да се захваљује грађанима Војводине који су својим потписима омогућили тој коалицији да као прва преда листу кандидата са комплетном документацијом за изборе за Скупштину АП Војводине.

У току јучерашњег дана из прихватног центра у Шиду 180 избеглица премештено је у прихватни центар на Принциповцу. У овом тренутку у прихавтном центру у Шиду налази се 224 лица док се на мото хотелу Адашевци налази 280 избеглица и миграната. Укупно у овом тренутку у прихватно – транзитниом центрима на подручју шидске општине се налази око 670 избеглица углавном из Сирије и Ирака.

Нови кишни таласа захватио је поново регион Срема и прекинуо ратаре у обављању започетих послова на припреми и сетви овога пролећа. Према плану сетве у сремским општинама треба засејати око 170.000 хектара ораница задружног и приватног поседа, а највеће површине и ове године биће под кукурузом. Ратарима је на руку ишло време током протеклог викенда, кад су успели да обаве припрему и засеју прве површине под шећерном репом која се планира да се засеје на око 10.000 хектара.

На општинском такмичењу из српског језика, које је током викенда одржано у Гимназији “Сава Шумановић” у Шиду, учествовало је 17 ученика, а на окружно такмичење пласирало се њих 13. Протеклог викенда у овој средњој школи, одржано је још једно општинско такмичење, из историје а на окружно такмичење се пласирао Александар Стојановић ученик првог разреда.

Месна заједница Моровић, организује данас базар здравља на који ће доћи три медицинска стручњака из Београда: хирург, интерниста и дерматолог. Сви заинтересовани без здрваствене књижице, картона и чекања могу доћи данас у 14 часова у Здравствену амбуланту у Моровићу, како би добили користан савет од ових стручњака.

Јавно водопривредно предузеће “Воде Војводине “ почело је дистрибуцију дозвола за рекретативни риболов за 2016. годину. Цена годишње дозволе за сениоре износи 6 хиљада динара док је цена једнодневне дозволе на водама којима газдује ово Јавно предузеће, хиљаду динара. Жене и старије особе од 65 година ће годишње дозволе плаћати 3 хиљаде динара. Поред ових дозвола “Воде Војводине “ ће издавати, са попустима, дозволе за лица са инвалидитетом а посебно ће се издавати дозволе на заштићеним подручјима и Парковима природе.

Летње рачунање времена почеће у недељу, 27. марта када часовнике у 2:00 треба померити на 3:00. Летње рачунање времена у Европи трајаће до последњег викенда у октобру. У Србији је летње рачунање времена уведено 27. марта 1983. године. Од 1995. године сатови су померани у последњој седмици септембра на основу одлука које је доносила влада, а пре 10 година донет је нови закон којим је летње рачунање времена усклађено са Европском унијом.

Фудбалери Радничког из Шида у оквиру 18. кола српске лиге група Војводина дочекују у суботу екипу Долине из Падине. Утакмица ће се одиграти на градском стадиону у Шиду са почетком у 15 часова.

Кошаркаши Партизана из Шида састаће се у суботу у 17. колу првенства Друге регионалне лиге група север – југ са екипом БНС из Банатског Новог Села. Утакмица ће се одиграти у спортској хали у Шиду са почетком у 17 часова. Након 16 одиграних кола Шиђани се тренутно налазе на 5. месту на табели са 24 освојена бода.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799488

Ко је на мрежи: 382 гостију и нема пријављених чланова