Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 02.06.2016. четвртак

У Шиду се по трећи пут одржава музичко- едукативни фестивал Еуфонија у организацији Основне музичке школе "Филип Вишњић" а под покровитељством Скупштине општине Шид. Фестивал траје више дана у којима се смењују концерти младих неафирмисаних музичара и стручњака из области музике и стручна предавања, с циљем да се обогати културни живот грађана Шида. Овогодишњи фестивал завршава концертом Ансамбла Сербоплов на летњој бини Културно-образовног Центра, у суботу,11. јуна, са почетком у 19 часова.

У сали културно образовног центра Шид синоћ је одржана путничка трибина, Снежане Радојичић бициклисте, писца и савременог номада како сама за себе каже.

Сремска привредна комора, општина Шид и Месна заједница Ердевик организоваће ове године 17-ту по реду „Сремску куленијаду“ ,која ће се одржати у суботу 4. јуна ове године у Ердевику. Очекује се да ће и ове године на једној од највећи привредно – туристичких манифестација, у такмичарском делу учествовати око 150 произвођача кулена. Поред оцењивања најбољих кулена на овогодишњој манифестацији у Ердевику биће и други садржаја а организатори очекују да ће 17. “Сремској куленијади“ присуствовати неколико хиљада посетилаца из земље и иностранства.

Ревијална утакмица између Женског рукометног клуба Раднички из Шида и репрезентације Треће лиге група Јужна Бачка – Срем, биће одиграна у суботу у спортској хали у Шиду са почетком у 18 часова. Пре почетка утакмице рукометашицама Радничког ће бити уручен пехар као прваку ове лиге за 2016.годину.

Чланови Планинарско – смучарског друштва „Железничар“ Шид учествоваће од данас па до недеље на Међународном сусрету железничких планинарских друштава Мађарске,Словеније,БиХ,Хрватске и Србије који ће се одржати на Балатонском језеру. Из Србије поред планинара из Шида учествују и друштва из Лајковца и Прибоја.Повратак је планиран у недељу у вечерњим часовима.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799694

Ко је на мрежи: 186 гостију и нема пријављених чланова