Menu
RSS
A+ A A-

У Адашевцима, Принциповцу и Шиду капацитети попуњени

  • Аутор Дневник

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова и председник Покрајинског савета за миграције Предраг Вулетић обишао је три прихватно-транзитна центра за мигранте на територији општине Шид: Адашевци, Шид и Принциповац

У Адашевцима, Принциповцу и Шиду капацитети попуњени

Представници локалног савета за миграције и Комесаријата за избеглице и миграције упознали су покрајинског секретара са стањем у сваком од ова три центра. На територији општине тренутно се налази око 1500 миграната. Капацитети објеката су у највећој мери попуњени. Помоћник председника општине Ивица овић обавестио је покрајинског секретара да је, изузимајући инцидент од пре неколико дана, безбедносна ситуација задовољавајућа.

Покрајински секретар је у обиласку објеката мигрантима честитао празник Курбан-бајрам и посетио новорођену бебу у објекту железничке станице у Шиду.

Након састанка са представницима локалне самоуправе и локалног савета за миграције, Предраг Вулетић је изразио захвалност локалној самоуправи и представницима Црвеног крста Шида и Војводине на напорима да се мигрантима обезбеде услови достојни човека. „Покрајински секретар за социјалну политику“, рекао је Вулетић, „стоји на располагању свим локалним самоуправама у превазилажењу проблема које имају услед повећаног прилива миграната“.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
3897694

Ко је на мрежи: 135 гостију и нема пријављених чланова