Menu
RSS
A+ A A-

Италијанске фирме прве стижу

  • Аутор Дневник

Након озбиљних преговора које су челници локалне самоуправе у Шиду водили са потенцијалним инвеститорима из Италије, готово је извесно да ће до сарадње доћи, а према првим проценама долазак две велике италијанске компаније донеће око 500 радних места у наредне три године

Према речима председника општине Шид, Предрага Вуковића, већ сада је извесно да ће компанија “Делта Италија” која производи ђонове за обућу, за почетак отворити око 250 радних места, али да постоји могућност доласка и неких њихових партнерских фирми што би имало додатни значај за шидску општину.

Председник општине Шид, Предраг Вуковић

- Недавно су у Шиду били представници Делта Италије који су направили предуговор са власником две огромне хале у индустријској зони - југ у Шиду. Како су нам саопштили ове године ће запослети 250 радника, а њихов план је да након три године изграде свој већи објекат у индустријској зони поред Коридора 10 и тада би требало да се упосли још 250 радника - каже Предраг Вуковић.

Он је додао да је за долазак у Шид заинтересована и компанија Кларк која има фабрику дечије обуће и производњу од 12 милиона пари годишње.
-Они су у партнерским односима са компанијом “Делта Италија“ и како нам је речено и “Кларк“ је заинтересован да прави погоне код нас. Засад не знамо локацију, али ускоро очекујемо и њихове представнике како би се утврдили детаљи - рекао је Вуковић и додао да су то две лепе вести за шидску општину, пре свега за младе људе који ће у свом граду имати прилику да пронађу сигуран посао.

Председник општине каже да Шиђани морају прихватити истину да у Шид као најзападнији град Републике Србије годинама нико није нити уложио један једини динар у развој.
-Израдили смо неке пројекте који имају приоритет, а пре свега су они усмерени на стварање услова за отварање нових радних места и оне који су везани за општинску комуналну инфраструктуру, а нисмо заборавили ни пројекте који спадају у подршку привреди која би добила високе субвенције и улагала у развој пољопривреде. Имамо стрпљења да сачекамо ребаланс буџета АП Војводине, и тек тада ћемо знати шта ћемо чинити ове и у идућој години- каже Вуковић.

Вуковић је подсетио и на споран пројекат изградње Музичке школе у Шиду чија је започета зграда постала ругло центра града.
- Ми смо то мало сада довели у ред, јер се ти темељи налазе поред Народне библиотеке "Симеон Пишћевић" и Дома културе. Желимо да се распетља Гордијев чвор у финансијском смислу тог пројекта започетког пре једне деценије и очекујем да ћемо већ наредне године ићи у завршетак тог објекта - најавио је Предраг Вуковић.

Према његовим речима, током недавне посете председника Владе АП Војводине, Игора Мировића, локалној самоуправи је обећана помоћ за опремање индустријске зоне за коју је планирано чак 120 хектара погодног земљишта.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
3799708

Ко је на мрежи: 119 гостију и нема пријављених чланова