Menu
RSS
A+ A A-

Кружни ток на непрегледној раскрсници у Шиду

  • Аутор РТВ

На једној од најнепрегледнијих раскрсница у Шиду ускоро ће бити изграђен кружни ток. Прва раскрсница тог типа у Шиду допринеће безбеднијем одвијању саобраћаја. Пројекат изградње кружног тока вредан је више од 400 хиљада евра и највећи је инфаструктурни пројекат у друмском саобраћају у Шиду

Кружни ток на непрегледној раскрсници у Шиду

Непрегледна раскрсница улица Лазе Костића, Трг Републике и Карађорђеве у Шиду ствара највеће потешкоће возачима. По њиховом мишљењу кружни ток решио би проблем небезбедне раскрснице и омогућио краћа задржавања.

Пројекат изградње кружног тока кошта више од 400 хиљада евра. Половину средстава обезбедиће УНДП. Поред значајног удела који ће општина Шид издвојити из буџета у плану је и да се за преостала средства конкурише код надлежних покрајинских институција. Овај капитални инфраструктурни пројекат један је од приоритета општинске власти.

Највеће улагање у саобраћајну инфраструктуру у Шиду омогућиће већу безбедност саобраћаја на раскрсници оптерећеној путничким и теретним саобраћајем, и могућност савладавања правила кружног тока младих возача током обуке.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3809694

Ко је на мрежи: 41 гостију и нема пријављених чланова