Помоћ у кући

На подручју општине Шид до краје године траје пројекат под називом Помоћ у кући у оквиру којег 26 неговатељице воде бригу о више од 160 корисника у стању потребе...

На подручју општине Шид до краје године траје пројекат под називом Помоћ у кући у оквиру којег 26 неговатељице воде бригу о више од 160 корисника у стању потребе. Општина Шид планира да и наредне године обезбеди пружање помоћи старима, непокретнима, лицима која живе сама а нису у стању да се о себи брину самостално.

Пројекат "Помоћ у кући",Шид

Помоћ у кући тромесечни је пројекат који је на задовољство више од 160 корисника стартовао почетком октобра. Неговатељице су за многе који се налазе у стању потребе, живе сами без помоћи сродника и пријатеље, понекад једине особе који отворе врата њиховог дома. Неки од њих су тешко болесни и непокретни.

Неговатељице се брину о свим дневним потребама корсника, везаним за храну, хигијену и узимање терапије. Иако нимало лак, посао неговатељице доноси задовољство корисницима, али испуњава срећом и герентодомаћице.

Општина Шид планира да и наредне године настави овај пројекат у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање и социјалну политику, како би помоћ у кући лицима у стању потребе имала континуитет.

Током 2017. године очекује се проширење пројекта, ангажовањем већег броја неговатељица за више корисника на подручју шидске општине.