Menu
RSS
A+ A A-

Помоћ у кући

  • Аутор РТВ

На подручју општине Шид до краје године траје пројекат под називом Помоћ у кући у оквиру којег 26 неговатељице воде бригу о више од 160 корисника у стању потребе. Општина Шид планира да и наредне године обезбеди пружање помоћи старима, непокретнима, лицима која живе сама а нису у стању да се о себи брину самостално.

Пројекат "Помоћ у кући",Шид

Помоћ у кући тромесечни је пројекат који је на задовољство више од 160 корисника стартовао почетком октобра. Неговатељице су за многе који се налазе у стању потребе, живе сами без помоћи сродника и пријатеље, понекад једине особе који отворе врата њиховог дома. Неки од њих су тешко болесни и непокретни.

Неговатељице се брину о свим дневним потребама корсника, везаним за храну, хигијену и узимање терапије. Иако нимало лак, посао неговатељице доноси задовољство корисницима, али испуњава срећом и герентодомаћице.

Општина Шид планира да и наредне године настави овај пројекат у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање и социјалну политику, како би помоћ у кући лицима у стању потребе имала континуитет.

Током 2017. године очекује се проширење пројекта, ангажовањем већег броја неговатељица за више корисника на подручју шидске општине.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3799711

Ко је на мрежи: 123 гостију и нема пријављених чланова