Menu
RSS
A+ A A-

Стипендију добило 55 студената

Имамо вредну и талентовану децу

У сали Скупштине општине Шид најбољи студенти, рођени у шидској општини који су задовољили опште критеријуме прописане законом за добијање стипендија потписали уговоре са представницима Општине. Стипендију је добило 55 студената.

Стипендију је добило 55 студената,Општина Шид

- Веома сам срећан и велика ми је част што сам председник једне такве општине и што имамо толико вредне деце, талентоване, марљиве студенте – рекао је овом приликом председник општине Предраг Вуковић. - Ово је велика помоћ за родитеље, коју општина даје, али ови млади људи треба да схвате да је марљив рад препознатљив и да то неко да види. Овим упућујемо поруку да боље уче и више се залажу, да буду на понос града Шида, али и ове земље, да постану добри и поштени људи.

О детаљима везаним за доделу стипендија разговарали смо са Јованом Лакић, задуженом у Општини Шид за спровођење овог поступка. - Све процедуре прошло је 55 студената. Ове године је промењен критеријум Општине Шид за доделу стипендија. Услов за студенте прве године је просек 4,5 у средњој школи, а за све остале године тражи се најмање осам. Износ стипендије никад није био већи него ове године. Ми ћемо исплаћивати сваком од њих по 7.500 динара месечно.

Стипендију је добило 55 студената,Општина Шид

Студент треће године Војне академије Бојан Гребић задовољан је због остварене стипендије:
- Желим да се захвалим својој општини што ми је омогућила да унапредим своје образовање. Овај новац употребићу за учење страних језика или да завршим још неки курс који ће бити у складу са мојим смером студирања, јавним финансијама – рекао је Бојан.

Ранијих година је Општина Шид финансирала превоз ученицима до средњих школа којих нема у Шиду, али се то више неће чинити. Процењено је да је боље уложити у кадар који је општини потребан.

Шидска општина је препознала 55 младих талентованих људи који ће у року сигурно завршити студије, и у нади да неће напустити земљу, па тако ни шидску општину, рачуна се да ће остати овде и своја знања употребити за напредак ове средине.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799515

Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова