Menu
RSS
A+ A A-

Зграда за избегличке породице

  • Аутор РТВ

Општина Шид је једна од девет општина у Србији у којима ће бити изграђена стамбена зграда у оквиру Регионалног стамбеног програма, чији је циљ обезбеђивање трајних стамбених решења за најугроженије избегличеке породице.

Зграда за избегличке породице,Општина Шид

Ради се о избегличким породицама са простора бивше Југославије од 1991. до 1995. године.

Бившим избегличким породицама које живе на територији шидске општине, а које су конкурисале за једну од помоћи, протекле године уручени уговори о средствима за економско оснаживање или грађевинском материјалу.

У оквиру програма збрињавања бивших избегличких породица кроз изградњу стамбеног објекта у шидском насељу Исток ове године ће бити изграђена зграда са десет станова. Бивше избегличке породице најпре ће бити закупци а након шест месеци имаће могућност да станове откупе. Петочлана породица Каназир решење стамбеног питања чека од 1995. године.

Локална самоупрвава добила је уверавања да ће ове године започети изградња.

Подсећамо, да је крајем прошле године у Београду општини Шид уручени уговори за куповину 20 сеоских кућа. До 17. фебруара траје јавни позив за избор корисника ове помоћи за решавање стамбених потреба избеглица чиме би трајно била решена њихова стамбена питања.

 

 

Статистика

Број прегледа чланака
3707870

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова