Menu
RSS
A+ A A-

Мигранти удомљени током зиме

Временске неприлике најтеже падају онима без сигурног крова над главом. Мигранти, смештени у шидској општини, којих је и даље око две хиљаде, распоређени су у три прихватна центра и за сада немају разлога да брину о топлом смештају, храни и неопходној нези.

Мигранти удомљени током зиме у Шиду

За разлику од осталих средина у шидској општини нема случајева да су мигранти одбијали смештај и сву пратећу негу.

Преко 600лица смештено је у привременом прихватном центру код железничке станице у Шиду. Док чекају наставак пута мигранти склониште од хладноће имају у објектима који су адаптирани и прилагођени за њихов смештај.

"Већ дуже време смо смештени овде. Тренутно је јако хладно али у прихватилишту имамо грејање и све што нам је неопходно. Надамо се да ће се наша ситуација решити ускоро да можемо наставити пут", каже Ариф Хани из Авганистана.

Хладно време није донело повећање броја лица у прихватним центрима истичу надлежни. Прихватни центар у Обреновцу врши прихват свих оних миграната који желе смештај у топлом.

Имају оброк три пута дневно, медицинску негу и све оно што иде уз то редовно се пружа, истичу у Комесаријату.

Основни циљ Комесаријата је да нико не остане напољу на хладноћи. Све мере су усмерене ка томе да се мигрантима помогне, да им се пружи топло склониште.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3939101

Ко је на мрежи: 29 гостију и нема пријављених чланова