Menu
RSS
A+ A A-

Трибине, рефлектори и игра за прву лигу

Љубитељи фудбала у Шиду и околини прижељкују да имају свог прволигаша. ФК „Раднички” је међу најбољима у свом рангу такмичења, а финансијски ослонац за ревитализацију постојећих објеката, терена и стадиона тражи се у локалној самоуправи.

Трибине, рефлектори и игра за прву лигу у Шиду

Председник општине Шид Предраг Вуковић препознао је ту потребу, клубу је део средстава стигао и од Покрајинске владе, па рачунају да ће уз сопствена средства и спонзоре успети у намери да се припреме за виши ранг.

- Ревитализација клупских објеката је приоритетан задатак, јер без прописаних просторија клуб нема места у Првој лиги - каже Петар Вејновић, члан Управног одбора ФК „Раднички” задужен за комуникације са јавношћу. – Мајстори су већ засукали рукаве, адаптиране су просторије прикладне за све селекције клуба. На постојећем објекту урађена је свлачионица, велика прес-сала, теретана, просторија за медицинске третмане и друго. То је добар почетак радова, иако је зимски период, а напољу ледени дани, мајстори су радили у унутрашњости објекта без проблема.

На пролеће ће постојећи терен претрпети значајне измене, а стадион ће добити четири снажна рефлектора, па ће се утакмице моћи играти и у вечерњим сатима. Већ су изливени бетонски темељи на које се могу монтирати стубови за расвету. Набављен је и дигитални систем за наводњавање са временским сензорима, а то значи да систем залива траву и угаси се када је залије. Његово поновно активирање без учешћа људског фактора је након упијања воде испод траве и тако то чини пуна 24 сата. Реновирани стадион ће моћи да прими 3.000 гледалаца, а од тога 1.500 примају трибине са столицама.

Изражавајући захвалност за досадашњи ангажман ФК „Раднички” доделио је златну плакету председнику општине Шид Предрагу Вуковићу. Од доласка на чело општине Вуковић је инсистирао да се обезбеди више новца за развој спорта. Многа села данас имају игралишта за децу нека чак игралишта за фудбал и кошарку. Од њега је потекла и идеја да се употребе, ревитализују и користе два фудбалска терена - један за будућег прволигаша а други у зеленом појасу, намењен за млађу генерацију.

Осим техничких предуслова, за прелазак из Српске лиге-Војводина међу прволигаше потребна су и кадровска освежења на терену. По речима Вејновића, руководство клуба ангажовало се да у паузи између два првенства, осим освежења из локалне школе фудбала, доведе и појачања са стране. Тренер Никола Бала има сарадњу са тимом „Радника” из Бијељине који игра у завршници Купа Републике Српске. Све што се предузима има за циљ подизање нивоа фудбала у Шиду.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799643

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова