Истините приче са Блиског истока

"Истините приче са Блиског истока" представљају скуп 7 сведочења које ће мигранти/избеглице стационирани у прихватном кампу "Мотел" у Шиду поделити са људима из локалне заједнице...

У просторијама Културно образовног центра у Шиду данас у 18 часова, у оквиру пројекта „Мобилни омладински клуб – Толеранцијом и солидарношћу до одрживог друштва" биће организован догађај под називом "Истините приче са Блиског истока".

Истините приче са Блиског истока у Шиду

"Истините приче са Блиског истока" представљају скуп 7 сведочења које ће мигранти/избеглице стационирани у прихватном кампу "Мотел" у Шиду поделити са људима из локалне заједнице. Они ће говорити о својим животима пре рата и сукоба у њиховим земљама, о томе шта их је натерало да крену на овакав пут и које снове и надања имају данас.

Јавни догађај конципирало је и припремило двадесет младих из општине Шид који су, након присуства на радионицама интеркултуралности, дошли на идеју да кроз лична сведочења миграната који бораве у њиховој заједници отворе могућности за међусобно упознавање, без обзира на порекло и друге различитости, наводи се у позиву.

Пројекат „Мобилни омладински клуб – Толеранцијом и солидарношћу до одрживог друштва" реализује Центар за омладински рад из Новог Сада у сарадњи са „Омладином ЈАЗАС-а" Нови Сад, Удружењем „Мали принц 2010" из Шида и „Канцеларијом за младе града Суботице". Пројекат је подржан од стране United Nation Development Program (UNDP), Међународног института „IOGT-NTO Movement" и Фондације "Radiohjälpen".