Menu
RSS
A+ A A-

Решење за депонију на видику

  • Аутор РТВ

Чланови Општинског већа у Шиду утврдили су Предлог одлуке о приступању Споразуму о изградњи и коришћењу регионалног система за управљање чврстим отпадом Срем-Мачва. Реализацијом ове одлуке, коју претходно треба да размотре и одборници локалног парламента, решио би се проблем неусловне градске депоније у Шиду.

Зграда општине Шид

Општина Шид је крајем прошле године покренула процедуру прикључења регионалној депонији Срем-Мачва. Ова одлука је корак ближе ка решавању неусловне депоније на територији општине. Градска депонија је у надлежности ЈКП Стандард чији је један од приоритета у 2017. години управо се нађе решење за депонију на коју се годишње одложи чак 12 хиљада тона разног отпада.

Општинско веће претходно је утврдило предлог одлуке да Општина Шид иступи из ранијег споразума о сарадњи општина формирањем региона за управљање чврстим комуналним отпадом. Наиме, шидска општина је била део пројекта који је требало да заживи у Инђији. С обзиром да се то није десило, локална самоуправа је, у жељи да отпад буде лагерован на адекватан и еколошки прихватљив начин, одлучила да се прикључи пројекту регионалне депоније Срем Мачва. Један од разлога је и економска оправданост због њене близине.

Након Општинског већа предлог прикључења регионалној депонији Срем Мачва разматраће и одборници локалног парламента. У плану је да се током ове године створе технички услови за одвожење смећа са градске на регионалну депонију. Један од предуслова је изградња претоварне станице. На тај начин би се трајно решио проблем одлагања смећа са подручја шидске општине.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3897678

Ко је на мрежи: 115 гостију и нема пријављених чланова