Menu
RSS
A+ A A-

За спорт 22,5 милиона динара

  • Аутор РТВ

За програме и пројекте из области спорта из буџета општине Шид ове године је опредељено 22,5 милиона динара

На основу Закона о спорту и Правилника о начину и поступку остваривања права на доделу средстава из општинског буџета, ова средства су распоређена за 51 спортски клуб на подручју шидске општине.

ФК Раднички, Шид

Фудбалски клуб Раднички из Шида такмички се Српској лиги Војводина и на својеврстан начин представља окосницу спорта, а нарочито фудбала на подручју шидске општине. Ове године на основу пројекта шидски Раднички ће из општинског буџета добити 4,5 милиона динара. С обзиром на велике трошкове такмичења у вишем рангу ова средства биће искоришћена на обезбеђивање услова за учешће у такмичењу Српске фудбалске лиге.

Фудбалски клуб Раднички планира да однегује сопствене играчке кадрове кроз омладинску школу фудбала. Управо је брига о новим спортским нараштајима и учешће деце у спортским активностима један од приоритета локалне самоуправе.

Из општинског буџета ове године је за пројекте и програме из области спорта опредељено укупно 22,5 милиона динара. Средства су распоређена на укупно 51 спортски клуб на подручју шидске општине. Заступљени су сви спортови и сви нивои такмичења од најнижег до највишег.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3833689

Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова