Menu
RSS
A+ A A-

25. Дунавски куп

Овог викенда у организацији бициклистичког клуба "Једнота" из Шида одржане су 3.и 4. трка 25. Дунавског купа. Прва трка вожена је око Ердевичког језера Брује, док је 4. брдска трка вожена у Дивошу

међународној бициклистичкој трци 25. Дунавског купа,

На међународној бициклистичкој трци 25. Дунавског купа, која је одржана овог викенда, учествовало је 72 такмичара. Уводну трку, Мини дунавски куп, дугу 7,2км, која је стартовала у 11 часова, возили су најмлађи бициклисти око Ердевичког језера Брује. У 3. трци Дунавског купа учествовало је 55 учесника.

У кружној трци дугој 60км, прво место припало је Бруни Липовцу из бициклистичког клуба "Сокол" из Винковаца.

"Прве две трке Дунавског купа, које одржане су у Новом Саду, су традиционално циклокросеви, специфична дисциплина за отварање бициклистичке сезоне, док трка која одржана овог викенда у Ердевику представља отварање сезоне у друмској вожњи", изјавио је Липовац, победник трке.

"Одзив учесника, који су на ову трку дошли из градова Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, је за охрабрење организаторима из бициклистичког клуба Једнота", рекао је Тибор Тарјан, директор организације Дунавског купа.

"Победницима Мини дунавског купа и 3. трке уручене су медаље. Након проглашења победника, кратке паузе и освежења, такмичари и организатори преместили су се на локацију у Дивошу код Рохаљ базе где је одржана и 4. брдска трка Дунавског купа, која је дуга 8,4 км", саопштила је Слободанка Копчалић Радовановић, организатор трке БК "Једнота" Шид.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799620

Ко је на мрежи: 81 гостију и нема пријављених чланова