Menu
RSS
A+ A A-

ЖЕЛИМ ДА СЕ ОСЛОБОДИМ најбоља представа фестивала

  • Аутор Блиц

"Желим да се ослободим" је најбоља представа Омладинског позоришног фестивала у Свилајнцу

Најбоља представа Омладинског позоришног фестивала "Свилена маска" у Свилајнцу је "Желим да се ослободим" Културног центра из Шида, одлучио је жири младих драмских уметница Бранкица Себастијановић и Марија Стокић. Награда за најбољу женску улогу припала је Вањи Стевановић из Шида, док су награде за најбољу мушку улогу и режију додељене Огњену Богдановићу.

"Желим да се ослободим" Културног центра из Шида

- Успели смо да урадимо нешто немогуће, нешто што нисам ни сањао, али остварило се од уписа факултета, отварање позоришта па и оснивање првог фестивала "Свилена маска" у Свилајнцу у оваквом мрачном времену за културу и уметнике. Успели смо да по први пут прикажемо позоришни маратон у једном малом прелепом градићу на који сам јако поносан, а поготово на људе који су били уз мене. Ово је само почетак, овај дан је одлучио да фестивал мора да живи јер Ви то желите, а ја ћу се потрудите да следеће године надамашим први фест, мада то је је јако тешко - рекао је Младен Миљковић на затварању првог фестивала у Свилајнцу.

Фестивалски маратон од 16 до 21 у једном дану приказано је пет представа из Свилајнца, Шида, Јагодине, Крагујевца и Бањалуке.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3876742

Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова