ПОКАЗАЛИ СПОРТСКИ ДУХ

Основна школа "Јован Јовановић Змај" из Шида и СО Шид као покровитељ, били су домаћини спортских сусрета ученика основних и средњих школа и установа и домова за децу са посебним потребама са подручја АП Војводине, који су одржани у уторак 15. априла.

У ШИДУ ОДРЖАНИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ ШКОЛА, УСТАНОВА И ДОМОВА ЗА ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА ИЗ ЦЕЛЕ АП ВОЈВОДИНЕ

bacanje_kugle.jpg

  Основна школа "Јован Јовановић Змај" из Шида и СО Шид као покровитељ, били су домаћини спортских сусрета ученика основних и средњих школа и установа и домова за децу са посебним потребама са подручја АП Војводине, који су одржани у уторак 15. априла. Представници 17 градова су дошли у Шид, а свечани дефиле и представљање екипа је био у Спортском центру. Чланице СКУД "Свети Сава" у народним ношњама предводиле су сваку екипу са називом града из којег долазе.

Госте је најпре поздравио Славко Бабић,  директор ОШ "Јован Јовановић Змај", а у име СО Шид, Миле Стевановић,  заменик председника Општине, пожелевши гостима угодан боравак у нашој средини и добре спортске резултате, истакавши да се и он дуго година бавио спортом. Потом су такмичари пошли на спортске терене у ОШ "Сремски фронт". екипе су биле подељене у тзв. три региона и такмичило се у малом фудбалу, трчању на 100 метара, бацању кугле и скоку у даљ, односно у атлетским дисциплинама.

У малом фудбалу у категорији првог региона, победила је ОШ из новог Сада, а победили су Новосађани у категорији средњих школа. У другом региону у категорији основних школа, победила је школа из Зрењанина, затим средња школа из Панчева, а у трећем региону (домови, установе) победила је екипа Стари Лец.

У атлетским такмичењима у првом региону у категорији основних школа, победила је екипа из бачке Паланке (жене), а у категорији средњих школа победила је екипа Сремске Митровице (жене) док је код мушкараца у категорији основних школа победила екипа Бачке Паланке, од средњих школа екипа из Новог Сада.

У другом региону у категорији основних школа (жене) победила је екипа из Кањиже, а код мушкараца екипа из Зрењанина, докс у у категорији основних и средњих школа били најуспешнији мушкарци и жене из Зрењанина. У трећем региону код жена је победила екипа Ветерника, а код мушкараца екипа из Старог Леца.

Све школе су добиле захвалницу за учешће, сваки такмичар у атлетици за прва три места је добио диплому и медаљу, а екипно је припао пехар. У малом фудбалу, сваки учесник је добио диплому и медаљу, а прва екипа пехар.

После одржаних такмичења, ручак уз доделу признања и дружења био је у Словачком дому. Да би све протекло у најбољем реду, бринула се бројан екипа, а осим школе "Јован Јовановић Змај" помогли су и ОШ "Сремски фронт", "Бранко Радичевић", Гимназија "Сава Шумановић", Културно образовни центар, СКУД "Свети Сава", Удружење инвалида рада, Установа за физичку културу "Партизан", Спортски центар, Црвени крст, СКУД "Једнота", војници на цивилном служењу војног рока и други. Довољно је рећи да је ОШ "Јован Јовановић Змај" била домаћин сличним сусретима још далеке 1984. године.